Съвети за обзавеждане на малко жилище

За малките помещения са и малките мебели. Това не винаги е задължително. Многото малки по размер мебели всъщност правят стаята претрупана и тясна.
Изберете малко на брой, но удобни и практични мебели , които ще накарат помещението да изглежда завършено. Разбира се, в случая, един лек диван без странични облегалки и шезлонг ще свършат прекрасна работа, вместо единствен тежък диван.

Не е задължително да се акцентира върху това, колко малко е помещението. Вместо това можете да изместите фокуса върху голяма картина или върху няколко снимки на стената, окачени близо една до друга. Изразете своя собствен стил, като декорирате дома си по свой вкус.

Ако елиминирате безпорядъка, домът ви, колкото и малък да е той, ще изглежда по-широк и гостоприемен. Декоративните кутии за складиране са идеален вариант.
Често пренареждайте шкафовете и гардероба и просто се избавете от старите и ненужни вещи.

Телевизорът с плосък екран е може би най-добрата инвестиция за малки помещения. Висящите етажерки могат да приютят вашите книги, снимки и сувенири и така ще освободят доста място в помещението. Същото направете и в кухнята. За да освободите място в шкафовете и по плота, сложете различните бурканчета с подправки и саксиите с цветя и подправки на рафтове по стените.

Малкото помещение винаги изглежда по-голямо с повече светлина – естествена или изкуствена. Не блокирайте светлината от прозореца с някакви мебели.
Заменете тежките завеси с прозрачни пердета или щори. Във всеки тъмен ъгъл на помещението поставете лампа.

Огледалата не само отразяват светлината, но и създават усещане за повече пространство. Те създават дълбочина за окото и вършат прекрасна работа около входа на жилището, в коридора и навсякъде, където ви се иска да „заличите“ някоя стена.

Ако помещението налага да имате малко мебели, то те задължително трябва да изпълняват повече от една функции. Например табуретка, под която има място за багаж. Тя е допълнително място за сядане или просто за отпочиване на краката.

Най-доброто решение все пак е да се доверите на специалист, който ще Ви помогне с идеи и ще Ви предложи най-подходящите мебели. Ние можем да ги изработим, като ще се съобразим с мястото, с което разполагате и ще ги направим максимално функционални.

Източник: http://www.zajenata.bg