Гърбът променя лицето на кухнята!

Индивидуалността зависи от гледната точка…

Когато по различни поводи се срещнем  с някой непознат, обикновено първото ни впечатление е от лицето, очите, косата, фигурата, но почти никога – от гърба! Е, може и да има изключения, но не за това става въпрос сега…

И още – в резултат от  морето от конфекция, което залива магазините за дрехи и нашите гардероби, би следвало да изглеждаме почти еднакво на улицата, но всъщност не е така – един и същ тоалет с някоя и друга  дребна декоративна добавка се превръща в почти бутиково изпълнение, нали?!

Сигурно се питате защо си говорим за толкова познати неща?! Ами защото нещо подобно може да се случи и в кухнята: една и съща конфигурация от мебели, изпълнена от еднакъв материал и цвят може да изглежда съвсем различно, когато гърбът е…

Ето, стигнахме и до същината на въпроса – че различното оформление на гърба на кухнята определя и нейния уникален характер!

И друг път сме си задавали въпроса защо нещо, което се вижда веднага, в кухненското обзавеждане  се нарича „гръб”, но след като специалисти са формулирали този термин, ние просто ще се съгласим с тях!

Вярно е, че за да не бъдат всички кухни като унифицирани, своя принос дават още оцветяването на стените, декоративните елементи за украса, видът на интериорния текстил и още различни  творчески хрумвания. Но в голяма степен точно оформлението на гърба на кухнята е от съществено значение за изгледа на „лицето“ й!

А вариантите са наистина много – традиционните керамични плочки в различни цветове и ефекти, оцветено, лакирано или принт стъкло, облицовки  от изкуствен материал с ефект на истинско дърво, естествен или декоративен камък, инокс,  мозаечни плочи, декоративни тухлички, принтове, влагоустойчиви тапети и още, и още…

Всички тези материали предоставят невероятно много възможности за декорация с цел индивидуален изглед на всяка кухня. А като се добави и вградено осветление или LED ленти, резултатът е още по-впечатляващ!

Източник: http://interior.jilishta.com/obzavejdane/idei-za-grab-na-kuhniata/